Bademcik İltihabına Ne iyi Gelir

491 views

Merhaba değerli okurlar, bu yazımızda sizlere hepimizin ortak rahatsızlığı olan bademcik iltihabından bahsetmek istiyorum.

Bilindiği gibi bademcikler bünyemize ağız yolu ile giren bakterileri / mikro organizmaları adeta filtreleyen vücudumuzun bir nevi koruma memurları gibi çalışan lenfoid dokularımızdır.

Genel olarak 5 yaşına kadar çocuklarda amansız mikroorganizmaların vücuda girmelerine engel olan bademcikler mikroplarla sık sık muhatap olmaları vesilesi ile sürekli olarak iltihaplanmakta…

Çok genel olmazsa da bademcik iltihabı özellikle 5 yaştan küçük olan çocuklarda zatürreye hatta menenjit beyin iltihabına sebep olabilir. Bu nedenle iltihaptan şişmiş ve sararmış bademciklerinizi tedavi ettirmenin en iyi yolu antibiyotiklerdir ama antibiyotikler belli bir süre sonra vücudun bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Bu nasıl oluyor diye sorarsanız şöyle cevap verebiliriz; aynı antibiyotiği alan bakteriler bir süre sonra o antibiyotiği tanımaya başlarlar ve onlara karşı belli bir direnç geliştirirler.

Bu nedenle hemen antibiyotiklere saldırmamakta fayda var. Bitkisel çözümler olarak Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu en iyi bademcik iltihabına bitkisel çözüm olarak bademcik iltihabını giderici ve bu hastalığa yakalanma riskini düşürücü bir bitki öneriyor.

Bitkinin adı adaçayı… Her gün taze şekilde kaynatıldığında ve çocuklara gargara yaptırıldığında ( günde 3 kez) hem bademcik iltihabını önlemekte hem de bu illete yakalanma riskini azaltmaktadır.

Aynı şekilde ahududu yaprağı da bademcik iltihabına iyi gelmektedir.

Bademcik iltihabından kurtulmak için ne yapmak lazım?

Sizde veya çocuklarınızda bademcikler sık bir periyotta tekrar ediyor ve antibiyotikler geçici bir çözüm oluyorsa bademciklerinizi aldırmanızı önerebiliriz.

Bademcikleri aldırmak tehlikeli mi?

Operasyon tehlikeli bir operasyon değildir. Her ne kadar bedemcikler ağız yoluyla gelen mikro organizmalara karşı vücudumuzu koruma görevi üstleniyorlarsa da bademcikler sık sık iltihaplanıyorsa aldırılmaları gerekir. Bu gerekliliğe karar verecek olan elbette ki doktorlar olacaktır.

1980 Mardin doğumluyum. Dicle üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat bölümü mezunuyum. Evliyim. Ev hanımıyım. Boş zamanlarımı kitap okuyarak ve makaleler yazarak geçiriyorum. Gündemi takip etmek gezmek okumak araştırmak hobilerim arasındadır.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.