Kibristansal Çığlık

311 views

Yüce Kudret (Allah, Tanrı, Rab, İlah, Evren), kıymet verdiği insanların; kendisinin verdiği kıymeti anlayanlara biraz eziyet ediyor. Sonrasında çeşitli yollarla gönderdiği sıkıntıların ardından sunduğu bereket, huzur ve insani duygularla onlar için farkındalık sahibi birer iyi insan olarak kalmaları adına savaşıyor… Bunu yapıyor, yaşatıyor önce, hissettiriyor… Ki kendisinin canı yandığı yerden diğer insangilin canını yakmasın! Bunu iyiye yoran ve yoğuran insangiller sevgi, huzur, şükür, bağışlama, anti-kibir tarzında tatlı bir hayat sürüyor. “Deha olanlar idrak ediyor, çünkü dehanın idrak kabiliyeti iradenin hizmetinden çok daha gelişiyor…” (schopenhauer…) 

Yüce kudret, kendisini umursamayanlar için biraz çabaladıktan sonra onların “ne hali varsa görmeleri” adına onları serbest bırakıyor. Ve onlar da ne halleri varsa görüyorlar. Sevgisiz, huzursuz, kıymetsiz, başı boş, salaş, faydasız ve beyhude bir hayat kalıyor sevişmek için onlara. Onların farkına varamadıkları ya da farkına varıp harekete geçemedikleri bir nokta oluşuyor ; “Saadetimiz cebimizde olan şeylere değil, kafamızda olan şeylere bağlıdır…. Saadetimizi başkasının kafasında arayamayız….” (Schopenhauer- İrade Felsefesi, 1962). Bu yüzden “Talih ve saadet kendi kendine yetenlerindir.” (Aristo’dan aktaran Schopenhauer)…Ve bu noktayı virgüle, ünleme, soru işaretine çevirmeye çalışıyor insangiller…

            Ne olur idrak edelim, etsinler, ettirelim. Dünya çok kötü, dünya çok güzel!

            kötü, güzel.

            şiir bile yazamıyorum iyi kötü.

 

Kimse de demiyor ki şu bu bütün kibristan alemine bir kibrit de biz çakalım! Ne olacak böyle?

         Dünya çok kötü, dünya çok güzel.

 

Tablo: Norveçli ressam Edvard Munch / ÇIĞLIK

Gözde Doğan, 1991 Manisa doğumludur. İlkokuldan yüksek lisansına kadar olan süreçte eğitim hayatına Manisa'da devam etmiştir. 2014'te Celal Bayar Üniversitesi Maliye bölümünden mezun olmuştur. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi lisans eğitimine devam etmektedir. Maliye lisans eğitiminden sonra yüksek lisans eğitimine Manisa Celal Bayar Üniversitesi Maliye Teorisi tezli yüksek lisans bölümüne devam etmiş. Yakın zamanda da savunmasını yapıp uzmanlığını alacaktır. Uzmanlık konusu, yerel yönetimlerde katılımcı bütçe üzerine olacaktır. Yazar, Manisa için uygulanabilirliği yüksek bir akademik çalışma ile kentine faydalı olmayı düşünmektedir. Akademik çalışmalarına devam edeceğini ifade eden yazar küçük yaşlardan beri günlükler ve kısa yazılar yazmıştır ve yazmaya da devam etmektedir. Şu an üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü bir kitap projesi vardır. Yazar, Manisa Hayvanları Koruma Derneği üyesi ve sözcüsü olarak üzerine çalıştığı kitabından elde edeceği tüm kazancı sokak hayvanlarının tedavi ve mama masraflarının karşılanması için derneğe bağışlamayı düşünmekte ve bu konuda herkesten farkındalık sahibi olmasını beklemektedir.

Yazar, 2014 yılında Hülya Kılınç’ ın desteği ile Manisa Manşet Gazetesinde köşe yazarlığına başlamış ve ilerleyen süreçte 2017 yılında Gökben Türközü’ nün desteği ile Manisa Objektif Haber'de yazılarına devam etmiştir. Kendine ait kişisel blog hesapları vardır. Bunlardan ilki Yaşam Meselesi adlı blogtur. Burada hayata ve farkındalıklara dair çeşitli konularda yazıları yer almaktadır. İkinci blog ismi ise Garibus Enteresanus' tur. Bu blogta devlet-kamu-maliye yazılarını yayınlamaktadır. Üzerine sonsuz yazılar ve yorumlar yapılan devlet yapısı, yazara göre blog başlığı gibi garibus enteresanus bir durumdur. Yazar, Sezer İltekin’ in desteği ile “dakika.org” internet adresinde fikirsel-kişisel gelişime dair yazılarını paylaşmaktadır. Yazar, eğitim ve iş hayatına (muhasebe) Manisa'da devam etmektedir.

Bilgi, sevgi, aydınlık, iyi, güzel, faydalı, farkındalık içeren tüm unsurları sevmekte ve elinden geldiğince desteklemektedir.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.